GASTRONOMADS | Food & Wine Club

Κοιλάδα του Ροδανού

‘Eνα ανεπανάληπτο ταξίδι!

Μια γαστρονομική περιήγηση με οδηγό τον Ροδανό, που ξεκινάει από τις Άλπεις και καταλήγει στη Μεσόγειο, σχηματίζοντας μία από τις ομορφότερες κοιλάδες στο χώρο του κρασιού.

Ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC, με προϋπηρεσία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του κόσμου, εμπνεύστηκε από τον Paul Bocuse στον οποίο έχει μαθητεύσει και σε συνεργασία με την ομάδα του Clap The Restaurant δημιούργησαν ένα διαφορετικό μενού.

Προορισμός 1ος: Crozes Hermitages

Μ.Chapoutier Crozes Hermitages Petite Ruche 2016
H ευρύτερη περιοχή γύρω από το χωριο Hermitage, μπορεί να αποτελεί τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική ζώνη στον Βόρειο Ροδανό, μπορεί τα εδάφη της να ταιριάζουν καλύτερα στα ερυθρά κρασιά, αλλά σε επιλεγμένα αμπελοτόπια και στα κατάλληλα χέρια μπορεί να δώσει μερικά πολύ όμορφα λευκά κρασιά.

La Soupe aux Truffes V.G.E 1976 – Κονσομέ από πουλάδα με Noilly Prat, τρούφα και φουα γκρα σε κρούστα σφολιάτας

Marsanne – 13%

 

Προορισμός 2ος: Condrieu

Paul Jaboulet Aine Condrieu Les Cassines 2015
Ανεμοδαρμένη αλλά ηλιόλουστη, αυτή η μικροσκοπική γωνιά στη βόρεια πλευρά του Ροδανού, με τους επικλινείς αμπελώνες και τα ιδιαίτερης σύστασης εδάφη της, παράγει μάλλον τα καλύτερα Viognier στον κόσμο.

Poisson en  Ecailles Et sauce beurre Blanc – Φιλέτο από φρέσκο ψάρι ημέρας με τα «λέπια» του, λευκή σάλτσα βουτύρου και σωτέ σπανάκι

Viognier – 13,5%

 

Προορισμός 3ος: Chateauneuf du Pape

Domaine Pegau Chateauneuf du Pape Cuvee Laurence Feraud 2014
H πρώτη ονομασία προέλευσης της Γαλλίας και κάποτε “Κάστρο του Πάπα”, όπου τα αμπέλια είναι παλιά και τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι, βάζει τη δική της “σφραγίδα” σε ένα από τα πιο γοητευτικά στυλ blend του πλανήτη.

Rotie D’agneau aux Gratin Dauphinoise et sauce aux cepes – Αρνί με πατάτες au gratin σε στυλ Bocuse και σάλτσα από βασιλομανίταρα

Grenache 80%, Syrah 6%, Mourvedre 4%, Other Varieties 10% – 14%

 

Προορισμός 4ος: Cote-Rotie

E.Guigal Cote –
Rotie 2012

Στο βορειότερο και το πιο απότομο σε κλίση κομμάτι του Ροδανού, τα αμπέλια “ψήνονται” από τον ήλιο και το Syrah βρίσκει -με τη μικρή συνδρομή του λευκού Viognier- μία από τις πιο κομψές και συναρπαστικές εκφράσεις του.

Magret de Canard aux epices – Φιλέτο πάπιας με μπαχαρικά, κακάο και μους από γλυκιά κολοκύθα

Syrah 96%, Viognier 4% – 13,5%

 

Προορισμός 5ος: Beaumes-de-Venise

M.Chapoutier Muscat de Beaumes-de-Venise 2014
Ένα μικρό χωριό με πολύ μεγάλη ιστορία στην παραγωγή γλυκών κρασιών.

Roses et vanille creme brulee – Ψητή κρέμα αρωματισμένη με τριαντάφυλλο και βανίλια

Muscat – 15,5%
 

  • Date: 23/11/2017
  • Place: CLAP The Restaurant
Share This